Център за професионално обучение

-Изпит

19 Януари 2016г.

Звучи по-страшно, отколкото е всъщност. Това е проверката на това как сте усвоявали практическите и теоретичните занимания, и първата и най-важната крачка, за да станете шофьори.

Преди обаче да се явите на изпит трябва да сте си подготвили следните неща:

лична карта;
поне два химикала;
много кураж и спокойствие.

Изпитите са общо четири:

Вътрешен изпит по ТЕОРИЯ, при нас във фирмата, на който се решават 1 изпитна листовка от 45 въпроса. Времето за решаване е 40 мин. Допускат се не повече от 10 наказателни точки. Успешно издържалите изпита имат право да се явят на изпит по ТЕОРИЯ в РД “АА”.
Вътрешен изпит по КОРМУВАНЕ, при нас във фирмата,  който се провежда от  ръководителя на учебния център. Изпитът е около 15-20 минути и се извършва в градски условия по маршрут, съставен от изпитващия. Вие трябва да покажете, че умеете да управлявате автомобила безопасно.
Изпит по ТЕОРИЯ в РД “АА”, на който също се решават 3 изпитни листовки по 15 въпроса. Времето за решаване е 40 мин. Допускат се не повече от 10 наказателни точки на трите листовки. Успешно издържалите изпита по теория се явяват на изпит по практика.
Изпит по КОРМУВАНЕ в РД “АА”. Изпитът продължава около 30-35 минути и се провежда в градски условия по маршрут, съставен от изпитващия. Вие трябва да покажете, че умеете да управлявате автомобила безопасно


Много се говори и много работи сте чували за този изпит. Колко е труден, колко много късат и т.н. Трябва да знаете, че изпита е сравнително лесен за тези, които са се подготвили добре. На изпита не се изисква от вас да сте се научили да управлявате автомобила майсторски, да сте готови шофьори... За 31 часа шофьор не се става!!! Трябва да убедите изпитващия, че сте усвоили основните умения и навици при управлението на автомобила, че ще сте безопасни за останалите участници в движението, когато тръгнете да се учите сами по пътя. В подкрепа на гореспоменатото ще ви кажа, че в ЗДП имаше изискване, всеки млад шофьор (до 2 год. стаж) задължително да има на предното и задното стъкло на автомобила си триъгълна лепенка със знак "!", което предполага, че 2 год. след като сте взели книжка Вие все ще се учите!!!

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg