Условия за записване


ЗА АВТОШКОЛАТА:

  1. Да осигури възможност за обучение в срок до 30 работни дни от записването на курсиста.
  2. Да осигури безвъзмездно на курсиста комплект учебници и помагала.
  3. Да осигури на курсиста възможност, в удобно за него, време да премине предвидените по учебна програма 31 моточаса по управление на автомобил. (Един моточас е равен на 40 мин. кормуване и 10 мин. инструктаж. Обикновенно се кормува по 2 моточаса по 40 мин. = 80 мин. + 10 мин. инструктаж = 90 мин.)
  4. Да осигури възможност за посещение на теоритичните занятия в рамките на 2 седмици от 17:00 часа. Учебния кабинет на автошколата се намира на бул. Гоце Делчев 100
  5. След приключването на курса, да проведе необходимите вътрешни изпити и след успешното им издържане да издаде на курсиста "Удостоверения за преминато обучение по теория и по практика" и да подготви и представи в РД “АА” документите му за изпит.
  6. Да осигури учебния автомобил с който се е обучавал курсиста и за провеждане на изпита му пред РД “АА”.
  7. При евентуален неуспех за курсиста, да подготви и представи в РД “АА”  документите му за поправителен изпит.
ЗА КУРСИСТА:
1. Да има навършени 17 години и 9 месеца.
2. Да заплати такса за шофьорски курс от 600.00 лв. Таксата може да бъде платена с две  или с три вноски, както следва:

-първа вноска при записването, но не по-малко от 150.00 лв. - това е цената за теоретичното обучение. 

  • -втора вноска – преди започване на  часовете по кормуване – 200 лв. .
  • -трета вноска – останалите 250 лв. ,след преминаването на половината от часовете по кормуване - т.е. 16 моточаса = 8 пъти кормуване по 2 моточаса.

За да се шофира докато е обучението по теория е необходимо да се заплати първата и втората вноска едновременно- 300 лв.

3. Да представи при записването си:

  • копие на лична карта;
  • копие на диплома за завършено най-малко основно образование
  • снимки - 2 бр.

Изпит

Звучи по-страшно, отколкото е всъщност. Това е проверката на това как сте усвоявали практическите и теоретичните занимания, и първата и най-важната крачка, за да станете шофьори.

Преди обаче да се явите на изпит трябва да сте си подготвили следните неща:

лична карта;
поне два химикала;
много кураж и спокойствие.

Изпитите са общо четири:

Вътрешен изпит по ТЕОРИЯ, при нас във фирмата, на който се решават 1 изпитна листовка от 45 въпроса. Времето за решаване е 40 мин. Допускат се не повече от 10 наказателни точки. Успешно издържалите изпита имат право да се явят на изпит по ТЕОРИЯ в РД “АА”.
Вътрешен изпит по КОРМУВАНЕ, при нас във фирмата,  който се провежда от  ръководителя на учебния център. Изпитът е около 15-20 минути и се извършва в градски условия по маршрут, съставен от изпитващия. Вие трябва да покажете, че умеете да управлявате автомобила безопасно.
Изпит по ТЕОРИЯ в РД “АА”, на който също се решават 3 изпитни листовки по 15 въпроса. Времето за решаване е 40 мин. Допускат се не повече от 10 наказателни точки на трите листовки. Успешно издържалите изпита по теория се явяват на изпит по практика.
Изпит по КОРМУВАНЕ в РД “АА”. Изпитът продължава около 30-35 минути и се провежда в градски условия по маршрут, съставен от изпитващия. Вие трябва да покажете, че умеете да управлявате автомобила безопасно


Много се говори и много работи сте чували за този изпит. Колко е труден, колко много късат и т.н. Трябва да знаете, че изпита е сравнително лесен за тези, които са се подготвили добре. На изпита не се изисква от вас да сте се научили да управлявате автомобила майсторски, да сте готови шофьори... За 31 часа шофьор не се става!!! Трябва да убедите изпитващия, че сте усвоили основните умения и навици при управлението на автомобила, че ще сте безопасни за останалите участници в движението, когато тръгнете да се учите сами по пътя. В подкрепа на гореспоменатото ще ви кажа, че в ЗДП имаше изискване, всеки млад шофьор (до 2 год. стаж) задължително да има на предното и задното стъкло на автомобила си триъгълна лепенка със знак "!", което предполага, че 2 год. след като сте взели книжка Вие все ще се учите!!!

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.